Ötletek macskatartáshoz!

Háziállat, macska, macskák tartása Ezt a blogot azért hoztam létre, mert amikor macskát vásároltam, nem találtam seholsem olyan leírást hasznos ötletet, ami a segítségemre lenne a macska tartásához! Ezen az oldalon hasznös ötletek találhatsz házikedvenceid, de főleg a macskák tartásához! Várom az észrevételeket, kérdéseket, tippeket, tanácsokat a kommentekbe!

Kyra

Friss topikok

  • Krisztofóró86: A blog írójának: Mi is a bl.e dog-ba jártunk Pécsett, nagyon sokáig. Tizen éven keresztül két mac... (2016.07.12. 13:31) Saját tapasztalataim az ivartalanítással kapcsolatban!
  • Szayan: Én arra lennék kíváncsi, mik a gazdi teendői ivartalanítás után. (lány cica). Mert arról ezrével t... (2014.07.26. 19:43) Macska ivartalanítása
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: A mi cicánk is imádja a kaparófát, mondjuk időnként megkezdi a kanapét is, de szerencsére ezt csak... (2013.09.04. 14:55) Macskajátékok, kaparófa
  • macskakazuton: A macskánk védelme érdekében mi az utcánkba sárga alapon macska sziluettet tartalmazó táblát raktu... (2012.07.26. 22:52) Hogyan tartsunk megfelelően macskát!
  • Béla13: Adelajda - nem, simán ki is lehet engedni. de számíts arra, hogy ha te bent vagy, akkor ő is be ak... (2012.02.16. 15:06) Sziámi macskafajta bemutatása

Macska tartásához szükséges eszközök

2008.01.20. 20:34 | macskatartas | Szólj hozzá!

A macskák individualista elveket vallanak, ezért jellemzően nem igénylik azt, hogy társ legyen mellettük.
A szabadban tartott macskák egész nap, vagy egész éjszaka kódorognak a környéken aztán épp csak hazaugranak enni, inni és egy kis szeretgetésért. Célszerű a kertben elkeríteni egy részt, vagy az egész kertet úgy körbekeríteni, hogy a macska ne szökhessen ki, elkerülve ezzel a forgalmas utak okozta veszélyt. A fákon egész érdekes akrobata mutatványokkal tudják magukat szórakoztatni.
A lakásban élő kedvencek esetében fokozottan figyelnünk kell arra, hogy érdekes környezetet biztosítsunk, különben a berendezés bánja. Lakásunk épségét legjobban egy kaparófa üzembe helyezésével lehet biztosítani. Ha még valamilyen játékot is ráakasztunk, akkor teljes lehet elterelő hadjáratunk sikere. A lógatott, pofozható játékok rendkivül érdekfeszítőek lehetnek.
A macskatartáshoz minimálisan 40m2 alapterületű lakás javasolt. Ha sikerül több emeletet kiképeznünk, akkor többszörösére növelhetjük mozgásterét. Úgy helyezzük el lakberendezési és használati tárgyainkat, hogy a macska ne verje le azokat, ha féltett kincsről van  szó, akkor pedig ne férjen hozzá. Az első szint értelemszerűen a padló, ahol egy pár méteres kifutó szakaszt biztosítsunk (pl. hosszú előszoba). A második szintet a székek, polcok és párkányok képezik. Megoszlanak a vélemények arról, hogy asztalra mehet-e a macska. Ezt inkább kerüljük el, hogy amikor étkezünk ne legyen konfliktus. A legfelső szint egy "kilátó" legyen (pl. szekrény teteje). Biztosítsuk, hogy itt kényelmesen el tudjon helyezkedni és mindent belásson. Számítsunk rá, hogy a macskák kedvelt tartózkodási helye az ablakpárkány.
A növényekről annyit, hogy a macskák többsége nagyon szereti az illatukat. Adjunk egy darabkát nekik a természetből, de ne lepődjünk meg azon, ha a macska megrágja, vagy felborítja a növényt. Figyeljünk arra, hogy a növény ne legyen mérgező.
A legkedveltebb játékszer, minden mást lekörözve a műegér. Egy ilyen műegérrel akár órákig is elbíbelődhet kedvencünk. Sok macska még apportírozni is hajlandó: elkapják az eldobott zsákmányt, majd visszahozzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskatartas.blog.hu/api/trackback/id/tr40304953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: cica macska háziállat
süti beállítások módosítása