Ötletek macskatartáshoz!

Háziállat, macska, macskák tartása Ezt a blogot azért hoztam létre, mert amikor macskát vásároltam, nem találtam seholsem olyan leírást hasznos ötletet, ami a segítségemre lenne a macska tartásához! Ezen az oldalon hasznös ötletek találhatsz házikedvenceid, de főleg a macskák tartásához! Várom az észrevételeket, kérdéseket, tippeket, tanácsokat a kommentekbe!

Kyra

Friss topikok

  • Krisztofóró86: A blog írójának: Mi is a bl.e dog-ba jártunk Pécsett, nagyon sokáig. Tizen éven keresztül két mac... (2016.07.12. 13:31) Saját tapasztalataim az ivartalanítással kapcsolatban!
  • Szayan: Én arra lennék kíváncsi, mik a gazdi teendői ivartalanítás után. (lány cica). Mert arról ezrével t... (2014.07.26. 19:43) Macska ivartalanítása
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: A mi cicánk is imádja a kaparófát, mondjuk időnként megkezdi a kanapét is, de szerencsére ezt csak... (2013.09.04. 14:55) Macskajátékok, kaparófa
  • macskakazuton: A macskánk védelme érdekében mi az utcánkba sárga alapon macska sziluettet tartalmazó táblát raktu... (2012.07.26. 22:52) Hogyan tartsunk megfelelően macskát!
  • Béla13: Adelajda - nem, simán ki is lehet engedni. de számíts arra, hogy ha te bent vagy, akkor ő is be ak... (2012.02.16. 15:06) Sziámi macskafajta bemutatása

Mit tegyünk, ha cicánk beteg?

2008.01.20. 20:37 | macskatartas | Szólj hozzá!

Ha a cicádon úgy látod, hogy nem a tőle megszokott módon viselkedik - pl.: sokat alszik, pedig egyébként virgonc; nem eszik; valamelyik testrészét nem engedi simogatni, elhúzódik – fontos, hogy ne ijedj meg. Az állatorvos száma mindig elérhető legyen. Az is fontos, hogy a cicádat mindig egy állatorvoshoz vidd vagy egy állatklinikára, mert csak úgy tudják megfelelően ellátni, ha megvan náluk a cica összes adata, kezelése.

Ha bizonytalan vagy, hogy cicád beteg-e vagy csak kényeskedik, akkor az állatorvost telefonon is fölhívhatod, lehet, hogy így is tud neked tanácsot adni, de a legbiztosabb, ha elviszed hozzá a macskát.

Ha olyan vizsgálatra kerül sor vagy olyan műtétre, amihez el kell altatni a cicust, ne adj neki enni és inni, az altatás előtti 24 órában.

Mindenképpen valamilyen állatszállítóban vidd cicádat az állatorvoshoz. Ez lehet kosár, műanyagszállító boksz, ruha szállítóboksz. Ez azért fontos, mert a rendelőben lehetnek más állatok is, akik megrémiszthetik cicádat. Az is lényeges, hogy télen takard be cicádat, főleg ha panelcica, mert megfázhat, tüdőgyulladást kaphat. A panelcicák nincsenek hozzászokva a hideghez, nem növesztenek téli bundát.

Vigyél magaddal az állatorvoshoz a kedvenc száraztápjából vagy jutalomfalatjából egy keveset, és amikor kijöttök az orvostól, adjál neki belőle, hogy tudja, nagyon ügyesen és bátran viselkedett.

Vannak vitaminok, amik megelőzhetik a betegséget, erősíthetik a cica immunrendszerét. Egyben finomak és jótékonyak is. Én a cicámnak (Kyrának) az alábbi vitaminokat adom: SANAL SEAWEED – B1, B2, B6, B12 vitamin tartalmaz, alga kivonatot tartalmaz; SANAL VITAMINS – teljes értékű vitamin. Az állattenyésztők is ezeket adják tenyészcicáiknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://macskatartas.blog.hu/api/trackback/id/tr20304960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: cica macska háziállat
süti beállítások módosítása