Ötletek macskatartáshoz!

Háziállat, macska, macskák tartása Ezt a blogot azért hoztam létre, mert amikor macskát vásároltam, nem találtam seholsem olyan leírást hasznos ötletet, ami a segítségemre lenne a macska tartásához! Ezen az oldalon hasznös ötletek találhatsz házikedvenceid, de főleg a macskák tartásához! Várom az észrevételeket, kérdéseket, tippeket, tanácsokat a kommentekbe!

Kyra

Friss topikok

  • Krisztofóró86: A blog írójának: Mi is a bl.e dog-ba jártunk Pécsett, nagyon sokáig. Tizen éven keresztül két mac... (2016.07.12. 13:31) Saját tapasztalataim az ivartalanítással kapcsolatban!
  • Szayan: Én arra lennék kíváncsi, mik a gazdi teendői ivartalanítás után. (lány cica). Mert arról ezrével t... (2014.07.26. 19:43) Macska ivartalanítása
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: A mi cicánk is imádja a kaparófát, mondjuk időnként megkezdi a kanapét is, de szerencsére ezt csak... (2013.09.04. 14:55) Macskajátékok, kaparófa
  • macskakazuton: A macskánk védelme érdekében mi az utcánkba sárga alapon macska sziluettet tartalmazó táblát raktu... (2012.07.26. 22:52) Hogyan tartsunk megfelelően macskát!
  • Béla13: Adelajda - nem, simán ki is lehet engedni. de számíts arra, hogy ha te bent vagy, akkor ő is be ak... (2012.02.16. 15:06) Sziámi macskafajta bemutatása

Macskajátékok, kaparófa

2008.02.13. 21:50 | macskatartas | 4 komment

KAPARÓFA:

A kaparófa nagyon hasznos egy olyan cica életében, aki nem mehet ki a szabadba, nem tombolhatja ki magát az udvaron.

Ha van a cicának kaparófája nem élesíti a karmait a székeken, ágyon, kanapén, bútorok. Olyan anyaggal van bevonva, ami pont jó a cica körmének élesítésére, ezt a cica is érezni fogja és többet nem nyúl az egyéb bútorokhoz.

Létezik kisebb nagyobb méretű kaparófa, de mindegyik ugyan azt a célt szolgálja. A nagyobbakon a cica jobban el tudja magát foglalni, több mindennel tud játszani, csak sajnos ezek kicsit drágábbak. De ha van a közelben egy használtbútor kereskedés, ott sokkal olcsóbban meg lehet kapni. A Kyrának mi egy elég nagy kaparófát vettünk, inkább játszóházra hasonlít. Az eredeti ára 40.000 Ft lett volna. De egy használtbútor kereskedésben sikerült megvennünk 10.000 Ft-ért. Szerintem megéri utána nézni. Amúgy semmi baja nem volt, új lehetett, csak valakinek nem kellett, azért adta be.

A cicák szeretnek a kaparófán pihenni, aludni. Biztonságban érzik rajt magukat, mert tudják, az csak az övüké, senki másé. Fontos, hogy a cicának legyen egy helye, amit a magáénak érezhet.

Ha több cica van és elfér a lakásban, érdemes minimum kettőt venni.

Vannak olyan kaparófák, amin található egy odú is. Azok a legjobbak. Szeretnek elrejtőzni benne.

Néhány kép a kaparófa fajtákról:

A bejegyzés trackback címe:

https://macskatartas.blog.hu/api/trackback/id/tr13338306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petra 2008.02.24. 10:51:29

jhfkjdhfgkdhjhdhghkdjeuhfjjhsdjfjuuejdjzur

emagdi · http://bombi.blogol.hu 2008.08.26. 15:07:28

nekünk is pont ilyen millenium 4 típusú mászókánk van:) bézs színű:)) nagyon jó, imádják a macsekok!

Diána21 2010.07.29. 11:47:17

Az én cicáimnak van kaparófájuk de a bútort is kaparják?Mi a tehendő?

Aquamarine Dolls Ragdolls 2013.09.04. 14:55:15

A mi cicánk is imádja a kaparófát, mondjuk időnként megkezdi a kanapét is, de szerencsére ezt csak akkor csinálja, amikor mi is a közelben vagyunk, így azonnal rá tudunk szólni... Lehet csak így próbálja felhívni magára a figyelmet, mert ha nem vagyunk otthon, eszébe sem jut ilyen dolgokat művelni. Néhány cicabútoros képet is megtekinthettek a honlapunkon, ha van kedvetek: aquamarineragdolls.com/
Címkék: cica macska háziállat
süti beállítások módosítása