Ötletek macskatartáshoz!

Háziállat, macska, macskák tartása Ezt a blogot azért hoztam létre, mert amikor macskát vásároltam, nem találtam seholsem olyan leírást hasznos ötletet, ami a segítségemre lenne a macska tartásához! Ezen az oldalon hasznös ötletek találhatsz házikedvenceid, de főleg a macskák tartásához! Várom az észrevételeket, kérdéseket, tippeket, tanácsokat a kommentekbe!

Kyra

Friss topikok

  • Krisztofóró86: A blog írójának: Mi is a bl.e dog-ba jártunk Pécsett, nagyon sokáig. Tizen éven keresztül két mac... (2016.07.12. 13:31) Saját tapasztalataim az ivartalanítással kapcsolatban!
  • Szayan: Én arra lennék kíváncsi, mik a gazdi teendői ivartalanítás után. (lány cica). Mert arról ezrével t... (2014.07.26. 19:43) Macska ivartalanítása
  • Aquamarine Dolls Ragdolls: A mi cicánk is imádja a kaparófát, mondjuk időnként megkezdi a kanapét is, de szerencsére ezt csak... (2013.09.04. 14:55) Macskajátékok, kaparófa
  • macskakazuton: A macskánk védelme érdekében mi az utcánkba sárga alapon macska sziluettet tartalmazó táblát raktu... (2012.07.26. 22:52) Hogyan tartsunk megfelelően macskát!
  • Béla13: Adelajda - nem, simán ki is lehet engedni. de számíts arra, hogy ha te bent vagy, akkor ő is be ak... (2012.02.16. 15:06) Sziámi macskafajta bemutatása

Sziámi macskafajta bemutatása

2008.01.21. 19:39 | macskatartas | 3 komment

Jellem: rendkívül rosszul tűri a magányt, mindenben részt vesz, érdeklődő, hangos, beszédes, követelődző. Könnyen megtanítható apportírozni. 

Testfelépítés: karcsú, kecses testfelépítés, légies csontozat, hosszú fej, farok, lábak és törzs jellemzi a fajtát. Kényeskedve jár, büszkén hordja ékalakú fejét hosszú nyakán. Közepes testméretű, elegáns macska, karcsú és izmos. A test hosszú és hajlékony. Az mellkas és a váll soha nem szélesebb a csipőnél. A lábak  hosszúak és karcsúak., a mancsok kecsesek és  oválisak. Az ostorszerű farok nagyon hosszú és elkeskenyedő.

Fej: a profil enyhén domború. ékalakú koponya. Az ékalak egyenes vonalban vezet az orrtól mindkét oldalon a fülekig. Az orr hosszú és egyenes, a homlok lapos. Hegyes orr, jól fejlett áll, az orrheggyel azonos vonalban..

Fülek: hatalmasak, széles alapúak, hegyesek. 

Szemek: mandulavágásúak, enyhén az orr felé dőlnek, és harmonikusak az ékalakú fejjel.  A szemek közti távolság nem kisebb, mint a szemek szélessége. Színük élénk, mély kék.

Szőrzet: nagyon rövid, fényes, selymes és testhez símuló. Nincs aljszőrzet.

Színváltoztatok: a négy ősi szín: fóka, kék, csokoládé, lila, de még lehetséges vörös, krém, fahéj, valamint ezek cirmos és teknőc változatai. A jegyekben fehér folt nem fordulhat elő. Az idősebb macskáknál a testszín sötétedhet.

Hibák: a túl mélyen ülő, vagy kiálló szemek, kancsalság, bog, vagy megtöretés a farkon, sötét folt a hason, vagy a testen, fehér folt a testvégeken .

A bejegyzés trackback címe:

https://macskatartas.blog.hu/api/trackback/id/tr60306262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adelajda 2011.03.01. 20:06:59

ezt a fajta macskát csak lakásban szabad tartani????

Béla13 2012.02.16. 15:05:29

azért szólni kéne arról, hogy a fenti háromszögalakű fej az új típusú sziámiakra jellemző.

a régi típusú sziámiaknak szép kerek fejük van, és nem néznek ki ilyen ortopéd ufónak (lásd utolsó kép jobb oldalt)

Béla13 2012.02.16. 15:06:22

Adelajda - nem, simán ki is lehet engedni. de számíts arra, hogy ha te bent vagy, akkor ő is be akar jönni mert veled akar lenni
Címkék: cica macska háziállat